drijfmest

Drijfmest

Transmefo B.V. in Putten is werkzaam in de mesthandel sinds 35 jaar en heeft zich onder andere gespecialiseerd in de verhandeling en transport van drijfmest.

Drijfmest is een mengsel van vaste organische mest en vloeibare mest (gier). Er zijn verschillende soorten drijfmest met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Voor alle soorten van drijfmest geldt wel dat deze de voorkeur genieten boven kunstmest, aangezien drijfmest meer organische stoffen bevat, wat de structuur van de grond verbetert en de vruchtbaarheid van de bodem in stand houdt. Drijfmest kan afkomstig zijn van verschillende bronnen in de mesthandel.

Varkensdrijfmest is de meest gangbare soort, deze vorm van drijfmest heeft als voordeel een bruto goedkopere prijs dan rundveedrijfmest, maar bevat minder organische bestanddelen dan rundveedrijfmest, waardoor een minder goed effect op de structuur van de bodem wordt bereikt.

Rundveedrijfmest heeft als voordeel dat deze minder fosfaten bevat dan varkensdrijfmest, wat voordelen biedt inzake het later bereiken van het fosfaatplafond. Daarbij bevat rundveedrijfmest meer organische bestanddelen, wat een betere uitwerking op de structuur van de bodem heeft, nadeel is dat deze mestsoort meer onkruidzaden kan bevatten dan varkensdrijfmest. Transmefo B.V. kan beide vormen van meststof leveren en uitrijden, waarbij wij ons houden aan de regelgeving welke sinds 2006 voorschrijft dat drijfmest op grasland uitsluitend verspreid mag worden met gebruik van een drijfmestinjecteur. Drijfmest moet op akkerland uitgereden worden met behulp van een bouwlandinjecteur, in vroeger tijden was het direct onderwerken van de drijfmest voldoende.

Doordat wij volledig op de hoogte zijn van de toepassingsmogelijkheden en wettelijke normen kunnen wij u goed adviseren over welke vorm van drijfmest voor uw toepassing het meest geschikt is. Transmefo B.V. verzorgt het vervoer, alsmede de import en export van drijfmest. Klanttevredenheid staat bij ons voorop, doordat wij kwaliteit leveren tegen een betaalbare prijs mogen wij vele tevreden klanten tot onze vaste klantenkring rekenen. Ook u informeren wij graag over onze diensten, neemt u hiervoor contact met ons op.

Over Transmefo

Transmefo B.V. is een dynamisch en klantvriendelijk bedrijf. Met doorzettingsvermogen, uitstraling en allure.

Tel: 06-53162573

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.